چاکرای خورشیدی یا چاکرای سوم

چاکرای خورشیدی یا Solar Plexus Chkara سومین چاکرا در سیستم انرژیکی هفتگانه‌ی کالبدهای انسان است. (چاکرا چیست؟)

نکات کلیدی

نام‌های دیگر: مانی‌پورا
محل:‌ دو انگشت بالای ناف
غده مربوطه: پانکراس
هورمون مربوطه:‌ انسولین
بخش‌های مربوطه: قسمت پایین پشت،‌ حفره‌ی شکمی، معده، کبد، طحال، کیسه صفرا، دستگاه عصبی غیر ارادی
حس: بینایی
رنگ: زرد طلایی
عنصر وابسته:‌ آتش
زمینه:‌ شکفتن شخصیت، عملکرد بر اساس احساسات و تجربه، شکل‌گیری شخص، نفوذ و قدرت، خرد، رشد تجربیات
سیاره‌های وابسته: عطارد
عطر: اسطوخودوس
وظیفه: ساختار وجودی
شکل: نیلوفر ده‌ پر
تاثیرات: قسمی از آگاهی که وابسته به این چاکرا می‌باشد شامل احساس قدرت، کنترل کردن و آزادی وجود است. فعالیت‌های ذهنی و ذهن نیز به این چاکرا متصلند.
روش‌های پاکسازی: لذت بردن از نور خورشید، ‌مزرعه‌ی گندم رسیده، گل آفتاب‌گردان
سنگ‌های تعدیل‌کننده: کهربا، کارنلین، کلسیت زرد، چشم ببر، جاسپر زرد، سیترین، یاقوت کبود

توضیحات

مانی‌پورا لغت مرکب و به معنی شهر جواهرات است. علت این نام‌گذاری این است که این چاکرا نقطه‌ی کانونی گرما، مرکز حرارت، نور، انرژی و فعالیت است، جایی که انرژی جسمانی پخش می‌شود و چنانچه شخص عشقی مفرط به سلامت جسم و میل به حفظ آن داشته باشد، این چاکرا متعادل است.
چاکرای خورشیدی به عنصر آتش نسبت داده شده و نشان‌گر خورشید انسان و مرکز قدرت و اراده‌ی اوست.
مانی‌پورا و آجنا(چاکرای چشم سوم) دو مرکز اراده در بدن می‌باشند. به‌طور کل قدرت اراده، اعتماد به نفس، عشق به نفس، احترام به نفس، اطمینان از توان بالقوه‌ی خود و توانایی فیزیکی و ذهنی مقابله با فشار روانی یا همان آرامش درونی و ثبات شخصیت است. همچنین تمام کارکردهای گوارش و سیستم عصبی مربوط به این چاکرا می‌باشند.

انسداد انرژی و کم‌کاری چاکرای سوم

وقتی چاکرای سوم درست کار نکند، فرد می‌خواهد همه‌چیز بر طبق خواسته‌های او انجام شود و دوست دارد دنیای درون و بیرون را کنترل کرده و غلبه و اعمال قدرت کند؛ ولی از درون ناآرام و ناراضی است. احتمالاً او در دوران کودکی یا نوجوانی طرد شدن را تجربه کرده است. او توانایی رشد ارزش‌های خود را ندارد و اصرار می‌ورزد تا فعالیت‌های بیرونی را افزایش دهد که بتواند احساسات آزاردهنده، کمبود‌ها و نقطه‌ضعف‌ها را بپوشاند. نگرانی و ناآرامی و استرس او واکنش همه‌ی خشمی است که در مدت زمان طولانی فرو خورده است. هر استرسی می‌تواند احساسی مانند گرسنگی ایجاد کند، حتی زمانی که بدن احتیاج به غذا ندارد. این گرسنگی همان نیاز به انرژی در این چاکرا می‌باشد.
کم‌کاری چاکرای سوم فرد را مایوس و ناامید کرده و سدهایی را مانع تحقق خواسته‌هایش می‌بند. احتمالاً آزادی شخصیت او در زمان کودکی به شدت محدود شده است. او ترس از دست دادن تایید والدین و معلمان را داشته و در ابراز احساسات تردید کرده و آن‌ها را سرکوب و باعث تلمبار شدن آن‌ها شده است. وقتی با مشکلی روبه‌رو می‌شود احساس ناراحتی و تردید پیدا کرده یا به شدت عصبی می‌شود و اعمالش به‌شدت بی‌نظم و بی‌برنامه می‌شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top